2012. február 13., hétfő

Hortobágyi húsos palacsinta a Blogkóstoló 1-re

Ezt a fogást 4Gyerek játékára készítettem, Adél(Afraa) blogja jutott nekem a játékban, tőle kellett elkészítenem egy receptet. Ezt választottam, mert már rég készülök kipróbálni a húsos palacsintát, és az Adél receptje tökéletes. Nagyon - nagyon finom lett a palacsinta, Párom ismétlést is kért belőle. 4Gyerek, köszönöm, hogy elindítottad ezt a játékot, és hogy éppen Adélt húztad ki nekem, Adél neked köszönöm, hogy megismerkedhettem egy újabb, finom magyar fogással.



Hozzávalók:
  • 10 db készre sütött nem édesített palacsinta
  • 2 csirkecomb, 1 mell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • Piros Arany
  • pirospaprika
  • bors
  • tejföl
  • majoranna
plusz nálam
  • 2 hagyma
  • 1 paradicsom
Elkészítés:
Adélra hallgatva először is elkészítettem a tölteléket. A hagymát és a paradicsomot felaprítottam, kevés olajon együtt megpirítottam, majd itt egy kicsit változtatnom kellett a meneten, mert én húslevesben megfőtt húst használtam. Így a megfőtt húst apróra vágtam és a pörköltalaphoz tettem, kevés vizet töltve alája kb. 10 percet együtt főztem. Ekkor jutott eszembe, hogy én a húst felaprózva tettem bele, így hogy fogom a maradék zaftot tejföllel összeturmixolni? Közben elkészítettem a palacsintákat, megtöltöttem a töltelékkel. Utána még két kisebb hagymából és egy paradicsomból készítettem még egy kis pörköltalapot, hozzátettem a töltelékből megmaradt kevés húst is, és összeturmixoltam a tejföllel. Isteni finom lett, bár nem tudtam olyan szépen összehajtogatni, mint Adél.

14 megjegyzés:

Adél (Afraa) írta...

Jajj, de szép lett! Nagyon-nagyon tetszik :) Annak meg különösen örülök, h ekkora sikere lett :)

Petra írta...

Jó választás, nagyon guszta lett! :)

Névtelen írta...

Hú, hát ez isteni finom lehet! Már én is rég szeretném kipróbálni. :)

Éva írta...

Nagyon finomat próbáltál ki, guszta lett!

Unknown írta...

Van egy meglepim a számodra! Gyere át érte! :) Puszi! Rózsa

María írta...

Nagyon mutatós, biztosan nagyon finom is!!

Gizi írta...

Nagyon guszta, és én nagyon szeretem!!! Köszönöm az ötletet, már úgyis olyan régen csináltam.:)

Blogkonyha írta...

Imádom! Nagyon gusztán tálaltad!

Ibcsi írta...

Nagyon guszta lett!!

mellissina2 írta...

Nagyon szeretem a hortobágyi palacsintát!Nagyon guszta!

Panna írta...

Húsos palacsintát én is nagyon szeretem, bár Hortobágyit még nem készítettem :)

Kati írta...

Adél (Afraa), én a palacsinták hajtogatásával abszolút nem vagyok elégedett, de a következő jobb lesz:) Köszi mégegyszer az ötletet:)

Petra, köszi, tudtam, hogy csak finom lehet:)

Flóra, ne várj tovább, mert nagyon finom:)

Éva, most készítettem először, de nagyon finom:)

rózsaműhelye-2010, köszi a díjat:)

Mária, igen isteni finom:)

Gizi, köszönöm:)

Illéskrisz, Ibcsi, köszönöm:)

mellissina2, most már én is:)

Panna, nekem is ez az első, de gondolkodom már gombás változaton:)

Gabriella írta...

Hűha, de jól néz ki. Épp éhes vagyok, meg bírnék enni egyet - de látom, nem most készítetted, úgyhogy hiába "kunyerálnék" már... :)

Kati írta...

Gabriella, köszönöm:)