2011. december 12., hétfő

Savanyúkáposztás tészta

A konyhában savanyodott egy nagy üveg káposzta, muszáj volt legalább egyrészét felhasználnom. Így esett a választásom a savanyúkáposztás tésztára. Az elkészítésénél a káposztáslaska és a székelykáposzta receptjéből indultam ki. Nagyon finom lett, hamar el is fogyott.




Hozzávalók:
  • 4 - 5 maréknyi savanyúkáposzta
  • füstölt házikolbász ízlés szerint
  • kevés olaj
  • bors
  • 1 tasak tészta

Elkészítés:
A káposztát kevés olajon átforgattam, majd vizet öntve alája puhára pároltam, és egy kicsit megpirítottam. A kolbászt szintén előbb egy kicsit megpároltam, majd pirosra sütöttem, és karikákra vágva a káposztához adtam. A tésztát kifőztem, és azt is összeforgattam a káposztával, legvégül pici sóval és borssal fűszereztem. Tejföllel tálaltam.

16 megjegyzés:

Ibcsi írta...

hűű ez új !! kifogom próbálni!!!

Éva írta...

Nagyon guszta! Már én nagyon régen így csinálom kolbász nélkül, csak lepirítom a káposztát és nagyon finom sztrapacska tésztával. Egyszer próbáld ki azzal is !

Petra írta...

Ez most nagyon szívesen megkóstolnám. :)

Barbi írta...

Húha, ez aztán jó ötlet! Én eddig csak a káposztás tésztát ismertem, azt is porcukorral! Ügyes vagy! :D

Titi írta...

Ezt most nagyon megkívántam! Ezen a héten savanyúkáposzta-beszerző körútra megyek :)
Nagyon szép a karácsonyi design!

Liza írta...

Nagyon finom lehet, kipróbálom, imádom a savanyúkáposztát!:)

Márti írta...

Én nem ettem még savanyú káposztával és kolbásszal sem, biztos finom lehet! mindig tanulok valamit!

Roza írta...

Már látom, muszáj leszek tésztát enni!:)
Kati, nagyon guszta az ételed!:)

trollanyu írta...

Micsoda ötlet:) Jó kis kolbásszal még a fiúknak is tetszene. Nagyon jó, savanyodik egy kis káposztám, ki fogom próbálni:)

kiselefánt írta...

Ez lesz a mai ebéd! Köszi az ötletet!

Panna írta...

Én ilyet még nem ettem, de nagyon érdekesnek hangzik. A savanyú káposzta egyébként ilyenkor télen nagy kedvencem :D

Susu írta...

A savanyú káposztás tészta egy sváb étel. Mi is nagyon gyakran készítjük télen, de sokszor még év közben is, mert nagyon szeretjük. :)
Mi egyébként nokedlit készítünk hozzá.

egycsipet írta...

Nálunk rendszeresen készül savanyúkáposztás tészta, örökölt recept szerint, kicsit másképpen: frissen gyúrt tésztával és a sütőben megpirítva. Isteni! :) Ha van kedved, nézd majd meg a blogomon a receptet.

Kati írta...

Ibcsi, nem fogsz csalódni benne:)

Éva, még sosem ettem sztrapacskát, de ígérem, hogy kipróbálom:)

Petra, szívesen megkínáltalak volna:)

Barbi, káposztás tésztát mi is szoktunk készíteni, de porcukorral még sosem hallottam, én azt hiszem nem is tudnám megenni a káposztát cukorral:)

Titi, remélem találtál savanyúkáposztát, köszi:)

Liza, örvendek, hogy tetszik a recept:)

Márti, bizony én is mindennap tanulok valamit a blogokon:)

Roza, köszi:)

trollanyú, örvendek, hogy ötletet adhattam:)

kiselefánt, örvendek, hogy megtetszett a recept, remélem az elkészített változat is ízlett:)

Panna, mi is nagyon szeretjük, savanyúságként is:)

Susu, köszi, ezt én nem is tudtam, a hozzávalók szülték ezt a receptet, biztos finom lehet nokedlivel is:)

egycsipet, megnéztem, kipróbálom a te változatodat is a következő alkalommal:)

Névtelen írta...

Fú, imádom, mindenkinek ajánlom... :)
Ó, és a muszáj pontos jé :D
Nagyon jó ez a blog különben.
Üdvözlettel, Lilla

Kati írta...

Lilla,Isten hozott a blogomon, gyere máskor is:) Köszi a dicséretet, és a javítást is, igazad van, nem is tudom, hogy írtam el.