2011. december 6., kedd

Disznóságok puliszkával

Most nem receptet írok, csak meg akartam mutatni milyen finomságokat kaptunk a Párom nagyszüleitől. Disznóvágás volt náluk, és ahogy mindig, most is gondoltak ránk:kolbászt, májast, vérest, kocsonyát, sőt disznófősajtot is kaptunk.
Szombaton a kolbászból, májasból, véresből készítettem ebédet, egyszerűen előbb egy picit megpároltam őket, majd megsütöttem, puliszkát főztem mellé, valamint savanyúságként céklát és savanyúuborkát szolgáltam fel. Nagyon jól esett, mert újdonság volt, tavaly tél óta nem ettünk ilyen finomságokat.:)


13 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon,nagyon guszta!!! Jó nagyokat nyelek, szinte érzem az illatát. Mi hétfőn vágunk disznót, így már nem kell sokáig várnom, és én is süthetem a disznótorost.:)

María írta...

Isteni lehetett a házi disznótoros, irigyellek (én nem puliszkát készítenék hozzá, - de annak aki szereti) biztos mennyei eledel volt :).

trollanyu írta...

Érdekes, mert puliszkával még nem ettem disznótorost, nem is láttam. De szeretjük a puliszkát, csak sajnos disznótorosom nincs:(

Gabriella írta...

Mi is szoktunk "disznóságokat" kapni a szüleimtől, nagyon finom hurkát/kolbászt tudnak készíteni. De ahogy látom, Ti sem panaszkodhattok! :) Nagyon jól néznek ki a tányéron "felsorakoztatva". :) Puliszkával még nem ettük, és nem is hallottam róla, de ahogy elképzelem, biztos nem rossz úgy sem...

Edó írta...

Idén én sem ettem még disznóságokat:)Guszta nagyon!

Mesi írta...

Hatalmasakat nyelek... alig várom, hogy mi is kapjunk egy kis "disznóságot"! :) Jó lett az új háttér, igazán Karácsonyi a hangulat! :)

Éva írta...

Nagyon guszta !Sajnos én csak akkor eszem ilyen finom "disznóságot" ha boltban veszek az pedig nem ugyanez! Nagyon finom lehet! Jó az új háttered!

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett a disznótoros, és a puliszkád is nagyon guszta. Ameddig a nagyszüleim éltek, ők is mindig vágtak disznót, ami mindig nagy élmény volt számomra.

Juci írta...

Bizony igazat szóltál , ezek mind mind finomságok. Csak sajnos nagy ritkán eszünk ilyesmiket, amióta krízis van , vagy 3 éve nem vágtunk disznót.

bemka írta...

Márpedig ez puliszkával az igazi :)Nagyon izlésesen tálltad, megkívánja az ember .

Petra írta...

Kimeríti a kínzás fogalmát! :)

Blogkonyha írta...

Puliszkával még nem ettem. A hazai disznótorosnak nincs párja. Végre találtunk itt is egy hentest, aki maga készíti eladásra a hurkákat és a kolbászt, nagyon finom, úgy hogy itt biztos a minőség, már sokadjára megtapasztaltuk. Évekig nem ettem, mert kerestem a hazai ízt, talán most közelebb lettünk hozzá...Guszta!!

Kati írta...

Gizi, gondolom eddig már túlvagytok ti is a disznóvágáson, azóta mi is vágtunk még eggyet a szüleimnél.

Mária,trollanyu, nálunk a disznótor el sem képzelhető puliszka nélkül, itt mindenki azt főz ilyenkor:)

Gabriella, bizony nem panaszkodhatunk, de a puliszka nálunk nem hiányozhat a disznótorból:)

Edó, köszi:)

Mesi, köszi, az útmutatást is:)

Éva, az biztos, hogy a boltihoz nem hasonlítható, sajnálom, hogy ti nem tudtok hozzájutni, de hátha egyszer Erdélyben jártok és megkóstóljátok:)

Katalin, igen nálunk is a disznóvágás egyfajta ünnep, főleg a régiek annak tartották:)

Juci, hála Istennek mi minden évben vágunk, mert tartunk, vagyis tartanak a szüleink disznót.

bemka, végre egy puliszkapárti:))

Petra, pedig nem azt akartam elérni:)

Illéskrisz, a disznóvágás pl. a falun(mezővároson) élés pozitív oldala, mert itt szinte mindenki vág karácsony előtt disznót.