2011. november 7., hétfő

Csirkerolád szárított paradicsommal

A hétvégén megbontottam az olajban eltett szárított paradicsomomat, és ez a rolád készült belőle először, nagyon különleges lett.

Ebbe a mintapáldányba egy szeletecske sütőtök is került.


Hozzávalók:
  • 6 szelet közepes csirkemell klopfolva
  • 3 vastagabb szelet füstölt sajt
  • 18 csík szárított paradicsom
  • szelet pulykapárizsi
  • fokhagymabors
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket azelőtt este kiklopfoltam, fűszereztem, fóliázva a hűtőbe tettem. Másnap minden szeletre ráfektettem egy szelet pulykapárizsit, a sajtot hosszúkás csíkokra vágtam és keresztben azt is rátettem a csirkemellekre, mellé tettem a szárított paradicsomokat, szorosan feltekertem, és egy fogpiszkálóval megtűztem. A tojásokat sóval, fokhagymaborssal felvertem, közben előkészítettem a lisztet is, ebbe is tettem egy kevés sót, borsot. A roládokat beleforgattam a lisztbe, majd a tojásba, forró olajban kisütöttem őket.
Tepsis kruplival, és petrezselyem pestos, füstöltsajtos tejföllel kínáltam.

17 megjegyzés:

4Gyerek írta...

s melyik jött be jobban? a sütőtökös vagy nélküle?
(fotón a sütőtökös remekül mutat)

Patrícia írta...

Nagyon guszta! És milyen jó ötlet! Ki fogom próbálni, ott áll fél üveg aszalt paradicsomom:) :)

trollanyu írta...

De jól néz ki:) Nagyon jó ötlet húst tölteni vele. A sütötökkel együtt talán még különlegesebb. Melyik ízlett jobban?

Biró Anikó írta...

hat ez nagyon jol nez ki...:) nagyon megkivantam:)

María írta...

Biztosan nagyon finom lehetett, de én inkább utána ettem volna meg a sütőtököt :).

Petra írta...

A látvány is különlegesen guszta. Isteni finomságot készítettél. :)

Éva írta...

Nagyon guszta biztosan finom lett! Érződött a paradicsom íze?

Cecilia írta...

Nagyon jól néz ki, biztos finom is volt:) Kár, hogy nincs szárított paradicsomom, különben kipróbálnám. Esetleg helyettesítem valami mással...

Gizi írta...

Nagyon guszta, remekül mutat a tányéron!!! Milyen volt a paradicsom a sütőtökkel együtt???

Panna írta...

Nyámi :)) Nekem is van 2 kis üveg szárított paradicsomom, de még érlelem :)) szeretném, ha az olaj jól átvegye a paradicsom ízét :)) Addig meg gyűjtöm a receptjeid :))

Vicuska írta...

Szárított paradicsomot én is tekertem hússzeletbe, jót tett neki! :)

Mesi írta...

Én is gondolkozok, hogy fel kellene használni a szárított paradicsomot! A receptet mentettem, nagyon guszta... :)

babette főz írta...

JÓ!!!! A petrezselyem pesto megmozgatta a fantáziámat.

Roza írta...

Ezt nagyon jól összehoztad, guszta lett. Nincs kétségem, hogy legalább olyan finom is volt!:)

Ottis írta...

Szeretem én is, guszta!

Csupa Csoki írta...

De jól néz ki, szeretem a töltött husikat. Sütőtökös nálam is készült, de sütve, bár az igazság az, hogy a csirkét mindenhogy szeretem!:)

Kati írta...

4Gyerek, megmondom őszintén nem érzett rajta a sütőtök íze, elnyomta a többi, annyi, hogy édeskésebb volt.

Patrícia, akkor erre felhasználhatod:)

trollanyu, ahogy már 4 Gyereknek is írtam nem érzett rajta a sütőtök íze, elnyomta a többi, annyi, hogy édeskésebb volt.

Bíró Anikó, akkor már csak el kell készíteni:)

Mária, még desszertként is maradt sütőtök:)

Petra, köszi:)

Éva, igen, a paradicsom íze nagyon érződött.

Cecília, természetesen mással is készítheted, paprikával, pl.

Gizi, nagyon finom volt, a paradicsom dominált.

Panna, ehhez nem kellett sok, a többi nekem is érlelődik még.

Vicuska, igaz?

Mesi, örvendek, hogy tetszett:)

babette, megtalálod nálam a blogon a receptjét.

Roza,Ottis, köszi:)

Csupa csoki, a csirke nálam is jöhet bárhogy:)