2011. október 17., hétfő

Piteforma

A hétvégén ezt a gyönyörűséget (legalábbis számomra) találtam a marosvásárhelyi ócskán. Így megoldódott a piteforma kérdése, igaz nem lila, de gyönyörű, egyedi, vadonatúj, és nem utolsó sorban német Bavaria porcelán. Az ára pedig 10 Ron volt. Remélhetőleg a hétvégén ki is fogom próbálni.



27 megjegyzés:

Marti M írta...

Ez bizony bagó volt, aki eladta, az nem tudta mit ad el. Ezt szinte kár használni.

Barbi konyhája írta...

Látod a sors hogy terelget minket! Na meg szerencsés is vagy nagyon!! Gyönyörű piteforma, kíváncsian várom mivel avatod fel! :D

Csilla írta...

Ez tényleg szépséges!

Éva írta...

Akkor már megnyugodtál? Kérjük a sütit is bele!

trollanyu írta...

Erre a szép darabra érdemes volt várni:) Egyedi és különleges, nem mellesleg minőségi darab:) Kíváncsian várom a recepteket.

4Gyerek írta...

nekem narancssárga kéne, de ennyi pénzért, ilyen minőséget bármilyen színben.
gratu, szerencsés voltál. jókor jó helyen.
s akkor mihamarabb a felavatást is kéretik megejteni

Vicuska írta...

Csodás piteforma!!! Hétvégén is is levadásztam pár szép edénykét a konyhába! :)

sedith írta...

Hát, szerencséd, hogy én a múlt vasárnap voltam kinn, nem tegnap, különben...:D:D:D

Amúgy rengeteg jó cuccot lehet kapni, csak időd kell, hogy legyen a bogarászásra.:)
Gratulálok a formához, gyönyörű.

Bors and Pepper írta...

Nekem ez a forma jobban tetszik, mint a lila! Nagyon szép!

Blogkonyha írta...

Nagyon gusztusos és szép formád van! Szeretem az ilyen "finom" konyhai dolgokat..

Edina írta...

Hű...nagyon szép!

Titi írta...

Imádok én is ilyen bolhapiacokon csellengeni. Nekem ez jobban tetszik a lilánál. Sok jó sütögetést benne!

Annamari írta...

Óóóó. Nekem is jobban tetszik mint a lila.
Most már tényleg sütnöm kell valamit, mielőbb. Az ilyen piteformákról mindig ez jut eszembe: http://bakingbites.com/2009/03/plum-pie/
egyik kedvencem, igaz, meggyel szilva helyett.

Kati írta...

martinelli, az első dolog ami megfogta a szememet a piacon ez volt, azóta is itt van a konyhaasztalon, gyönyörködöm benne:)

Barbi, pedig én nem vagyok egy szerenvsés típus, de ezt nagyon kívántam, és rögtön megláttam ahogy beléptem a piacra.

Vicuska, nekem is ez a gyengém, mindig találok valami szépet, mindjárt nincs hol tartsam őket, már a mamrapolc is tele van velük:)

sedith, én egész nap el tudnék bogarászni ott, ha a Kedves nem unná meg egy idő után, amúgy mindig biztat, hogy ami megtetszik vegyem meg rögtön és ne gondolkozzak felette, mert én azt szoktam, kétszer-háromszor is átgondolom.

Bors and Pepper, én is egyből beleszerettem ebbe, nagyon tetszik, majd hátha egyszer egy lila is kerül.:)

Illéskrisz, tudom, hogy szereted, mindig olyan szép, ízléses edényekben, tálakban, stb. tálalsz:)

Edina, köszi:)

Titi, köszi, én is egész napot el tudnék ott tölteni:)

Annamari, köszi, megnéztem, te már megsütötted azt a receptet? Ha esetleg megvan magyarra lefordítva a recept nem bánom, ha elküldöd, mert az angol nekem nem nagyon megy sajna:)

Anazar írta...

Remek dologra leltél!

Marika írta...

Gyönyörű! Ilyen dolgok között én is szívesen "bogarászom", de csak egyedül! :)
Nem tudtam elküldeni a levelet neked, mert valami hiba miatt visszajött4 Megkérlek, hogy küldj egy üres e-mailt, s mindjárt könnyebb lesz a dolgom! Köszi!

Nelli írta...

Gyönyörű!:-)

Viki írta...

Látod, látod, hogy minden megoldódik. Most légyszi süss benne egy céklás pitét és mindjárt a lila színed is teljesül :-)
Nagyon szép a pite sütőd, majdnem sajnálnám használatba venni.
Sok sikert hozzá.

Márti írta...

Ezek után, ne is bánd a lila formát, mert szerintem ez legalább annyira szép!

Ottis írta...

Bezzeg, de irigyellek érte! Itt miért nincs ócska :( És milyen olcsó, és milyen gyönyörű!Most irigykedek egy kicsit, na :)

Szilabi írta...

Gratulálok az új szerzeményedhez, nagyon szép! Használd egészséggel!

Nézz be hozzám: http://szilabikonyhaja.blogspot.com/2011/10/dijat-kaptam.html :)

Panna írta...

Jaj, gratulálok egy igazi kincsre akadtál! Szerintem jobb is, mint a lila ;))

Roza írta...

Csodaszép:) Én is elfogadnám, imádom a régi dolgokat:)

Elisabeth írta...

Kati-a multkor mikor emlitetted hogy mennyire szetetted volna a lila szinü pite formát, én kerestem neked az interneten, de én mondom neked, hogy sehol sem létezett olyasmi féle. Találtam egy hasonló lilát ami kilseje szép lila volt, és belseje gyönyörü kis lila virágokkal...de az ára kb.$135. dollár volt.
Gratulálok a remek találkádrhoz, ami nagyon, de nagyon szenzációs Baváriai pite forma. Nem is tudtam hogy nálatok is vannak ilyen üzletek, és piacok.

Azt sem tudtam hogy ez a szó-ócska...szerintem kissé durva szó hogy valami lenne ócska? Ne, talán antik, vagy takarékos? Mint nálunk a thrift üzletek, akkor takarékos üzletek? ...ugyszintén a blogom neve is thrift! Akkor tehát Ócska?...vagy takarékos! Mind pl. nálunk itt, a kinti ócska piacok, vagyis takarékos piacokat, FLEA MARKET-nak hivják...vajon ezek meg BOLHA piacok?...szórol szóra a FLEA az bolhát jelent...netalán bolhákkal jöjjünk haza a piacrol...ha, ha!

Irigylem a gyönyörü pite formádat, nagyon örvendek érte neked! Legalább itt egy ilyen pite forma száz hatvan dollárba kerülne ujjon!...ez igy igaz!...Én állandóan találok ilyesmi dolgokat, tiz dolláron alul!

sedith írta...

Kedves Elisabeth! Bár nem nekem írtad és nem tőlem kérdezted, azért próbálok válaszolni.:)
Érdekes volt olvasni a fejtegetésed.:) Én is sokszor gondolkodom, hogy mit miért hívnak úgy, ahogy. Az "ócska" vagy "ócska-piac" valóban a bolhapiacot jelenti mifelénk, és gondolom, azért mert régebb (illetve sokan most is) azt vitték ide ki, ami már elavult, tönkrement, egyszóval ócskaság lett. Néhány éve, amióta megjelentek azok az eladók, akik külföldi lomtalanításokon gyűjtögetnek, és elhozzák ide az árut, természetesen ez megváltozott, mert sok jó, alig használt, netán vadiúj dolgot hoznak, és ha szerencsések vagyunk, igazi kincsekre lelhetünk.
A bolhapiac kifejezés nagyonis egyértelmű szerintem, mert arra utal, hogy ezen a piacon is úgy kell bogarászni, kutakodni, ahogy a bolhát keresnénk a macskában, kutyában.:D
Hát igen, ide csak úgy érdemes menni, ha hagysz magadnak időt a "bolhászásra", különben nem sok értelme van. Én a férjemmel nem mehetek, mert neki abszolút semmi türelme az ilyesmihez. :P

Marti M írta...

Én is csatlakozom sedith hsz-éhez. Ezt felénk így modják, hogy "Ócska". Ez nem sértő, nem dúrva, egyszerűen ez a neve, mindenki így mondja.

Kati írta...

Anazar, igen, hála Istennek.

Marika, egyedül könnyebb, vagy legalábbis nőkkel és nem férfiakkal, mert ők nagyon unják:)

Nelli, köszönöm.:)

Viki, igen, hát a céklás pitét azt hiszem Anazarra hagyom, mert ő biztos ügyesen megoldaná, hisz cékla imádó, én azért még nem vagyok olyan bátor a céklával:)

Márti, már nem is bánom, mert beleszerettem ebbe, de azért majd még egy színeset is beszerzek, hátha egyszer találok azt is az ócskán:)

Ottis, én is elég ritkán jutok el még ide Vásárhelyre is az ócskára, de néha itt nálunk a Szeredai piacon is árulnak ilyen edény stb. féléket, itt is találtam már jó dolgokat.:)

Szilabi, köszi, és a díjat is:)

Panna, köszi, én is beleszerettem:)

Roza, köszi, bár ez nem olyan régi, a rajta lévő márkajelzés szerint:)

Elisabeth, közben itt a lányok is válaszoltak neked, ahogy sedith is írja, régebb tényleg régi, ócska dolgokat vittek ki erre a piacra, ma már rengeteg az ilyen külföldről lomtalanításból behozott árú, és a sátoroscigányok által árult használt ruha. Bizony a lomtalanításból hozott dolgok között sokszor aprópénzért olyan dolgokat lehet találni, amit még az üzletekben sem itt nálunk. Magyarországon bolhapiacnak nevezik az ilyet, nálunk ócskának, de senki nem haragszik meg érte. Vannak sznobok is azért akik lenézik azt aki ide jár, de én nem veszem ügybe őket.

sedit, nagyon jól megfogalmaztad, köszi.

martinelli, igen, nálunk is.:)