2011. október 11., kedd

Pilota keksz

Ezt a receptet a No Salty oldalán találtam, klivi receptje, köszönöm neki. Finom keksz készült belőle a szüretre, csak sajnos a szüret elmaradt, mert beleszólt az eső. De a keksz így is elfogyott. A változtatás csak annyi, hogy én kihagytam belőle a krémet, egyszerű Nutella krémmel raktam össze, és talán túl vékonyra nyújtottam őket, így nagyon vigyáznom kellett, nehogy odasüljenek. A következő adagot vastagabbra nyújtom.



Hozzávalók:
  • 15 dkg porcukor
  • csipet só
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 1 ek méz
  • 40 dkg liszt
  • 1 ek holland kakaópor(nálam nem holland, mert nincs olyanom)
  • 1 tojás
az összerakáshoz Nutella mogyorókrém

Elkészítés:
A margarint habosra kevertem a cukorral és a sóval, majd hozzáadtam a tojást és a mézet, és még pár percig kevertem, viszont amikor a tojást hozzátettem kicsapódott a margarin, és csak akkor simult ki mikor a lisztet is beledolgoztam. Tehát ezután beledolgoztam a lisztet, de még nem gyúrtam össze teljesen, hanem kétfelé vettem. Egyik feléhez hozzáadtam a kakaót, és külön-külön meggyúrtam a tésztát. Majd a tésztát kinyújtottam jó vékonyra(mint kiderült túl vékonyra), és virág alakú kiszúróval kiszaggattam. Tetejüket kidiszítettem, kisebb kiszúrókkal formákat nyomtam rájuk. Előmelegített sütőben alacsony fokozaton megsütöttem, 7 - 8 perc alatt elkészültek. Mogyorókrémmel összeraktam őket, egy világosat egy sötéttel.

16 megjegyzés:

Flóra írta...

És Pilóta íze van? :))

Panna írta...

Nyámi, biztos finom volt nutella krémmel :))

Csilla írta...

Ezt is kipróbálom, köszi! :) Imádom a Pilóta kekszet! :)

Okki írta...

Milyen jól néznek ki! Biztos nagyon finomak. :)

horimarika írta...

Hűűű! Nagyon mutatósak...

judit60 írta...

Nagyon jól néznek ki.

trollanyu írta...

Nagyon szuper! Ezt mindenképpen kipróbálom, most úgyis állandóan kekszeket gyártok.

Éva írta...

Így jó ahogy csináltad! Biztosan nagyon finomak lettek!

Angi Angéla írta...

Nagyon finomak lehetnek!

Edó írta...

Csodálom,hogy nem muffint sütöttél a szüretre:))Mi is nagyon szeretjük a kekszeket,s nutellával szerintem a legfinomabb.Egyébként annyira szeretnék már részt venni én is egyszer egy szüreten!!

Szilabi írta...

Mostanában én is jó párszor elkészítettem, ugyanezt a receptet használtam. Nagyon szeretjük! :)
Mikor először készült, elég keményre sikeredett, de aztán rájöttem, hogy segíthet, ha kevesebb ideig sütöm. És ez tényleg hatásos volt! :) De szerintem próbáld ki az eredeti krémet is! Nagyon finom és kevesebb Nutella is elég hozzá! ;)

Roza írta...

Nagyon jól néz ki:) Az unokáimnak el fogom készíteni. Csak nekem nincs, amivel díszt tehetnék a tetejére...

4Gyerek írta...

hű, de bírná a csipet-csapatom nutellásan.

Juci írta...

Egészen jól hangzik ez a recept. Mogyorókrémem maradt még a kifliktől, hát akkor itt az ideje, hogy elkészítsem.

Kati írta...

Flóra, őszintén nem tudom, mert még eddig nem kóstóltam Pilótát::))

Panna, igen, nagyon finom.

Csilla, nincs mit, sajnos én még nem kóstóltam igazi Pilóta kekszet.

Okki, köszi, finomak és ropogósak, én így szeretem.

horimarika, köszi.:)

judit60, köszi.

trollanyu, én is be kell vezessem, hogy többször gyártsak, csak be kell szereznem egy szép dobozt nekik, mivel még nincs.

Éva, Angi Angéla, igen, finomak lettek.

Edó, most egy kicsit hanyagoltam a muffint, hogy más sütik is előtérbe kerüljenek. A nagyszüleimnek van szőlősük Rigmányban, oda készültünk szüretelni, sajnos esett az eső, így a szüret elmaradt, majd a héten nélkülünk szüreteltek, mert nekünk dolgozni kellett.

Szilabi, kipróbálom az eredeti krémet is, te mennyire nyújtottad vékonyra?

Roza, szerintem dísz nélkül is pont olyan finom, esetleg diszítheted úgy, hogy egy szélesebb szájú pohárral kivágod, és egy keskenyebb szájúval, pl. pálinkáspohárral nyomsz egy kör mintát rá.

4Gyerek, elhiszem, mert még a párom is nagyon bírta, nem, hogy a gyerekek.

Juci, nem fogsz csalódni benne, nagyon finom.

Szilabi írta...

Szerintem olyan 3-4 mm-esre nyújtottam ;)