2011. október 14., péntek

Almás galette

Sós galettet zöldségekkel már többször is készítettem, itt a blogon is szerepel egy, de édes változatot még eddig nem próbáltam. Viszont a nyáron Csibe blogján találtam egy jó receptet, akkor el is mentettem, de csak most értem odáig, hogy ki is próbáljam. Nagymamáméktól finom almákat hoztam, azzal próbáltam ki, az egyiket mint a calzone pizzát olyan formán összetűrtem, hogy a töltelék ne folyon ki, mert holnap azt viszem
tízóraira a suliba. Köszönet érte Csibének.






Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál hideg tej(én natúr yoghurtot tettem)
  • 1 evőkanál hideg víz
  • pici só
  • 1 tojás felverve a kenéshez
a töltelékhez:
  • 4 alma
  • 4 evőkanál málnadzsem
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a sót a margarinnal elmorzsáltam, majd hozzáadtam a yoghurtot és a vizet, és jól összegyúrtam. 1 órára a hűtőbe tettem. Majd a tésztát ketté választottam, kerekre nyújtottam, megkentem a dzsemmel, két centit szabadon hagyva a szélén, a dzsemet megszórtam a kókuszreszelékkel, majd erre fektettem az almaszeleteket, héjastul. Az egyiknek a szélét feltürögettem, a másikat összefogtam, mint a calzone pizzát, és mindkettőt megkentem a felvert tojással. Előmelegített sütőben, alacsony lángon 25 perc alatt megsült.

13 megjegyzés:

Bors and Pepper írta...

Ez nagyon fincsi lehet!

trollanyu írta...

Nagyon guszta lett, megkóstolnám szívesen:)

Okki írta...

Ez finom lehet, nagyon jól néz ki! :)

Éva írta...

Nagyon finom sütit készítettél , guszta!

Anazar írta...

Kérek, kérek!!

Elisabeth írta...

Az almás galette nálunk itt nagyon megy...a lányom többször késziti. Nagyon szépen sikerült neked. Igazán remek, és finom!

Marika írta...

Annyira guszta, hogy bele tudnék harapni, ha nemcsak a monitoron keresztül látnám! :) Ügyes!

4Gyerek írta...

finom lehet.
ellenben szombaton iskola? hova jársz te?

Roza írta...

Kati, pár napig nem voltam, de biztos voltam benne, hogy megint valami csodás étellel fogok itt találkozni:) Nem tévedtem... Nagyon guszta:)

Panna írta...

Hú nagyon jó ez a calzone-s változat. Viheted bárhová, bármilyen töltelékkel! Mentettem!

Juci írta...

Nagyon csodálkozom, hogy maradt neked másnapra is ebből a finom sütiből?

Vicuska írta...

Ezt én is sűrűn sütöm, csak más a receptem! Ritkán marad másnapra :) lehet kicsi az adag? vagy túl nagy a kapacitás?

Kati írta...

Bors and Pepper, trollanyu, Okki, Éva, köszi.:)

Anazar, küldök fénypostán:)

Elisabeth, nálunk is nyerő mind a sós, mind az édes változat.

Marika, köszi:)

4Gyerek, :) A bocskai István Iskolaközpontban tanítok:), még csütörtökön sütöttem, és be is írtam a receptet, csak pénteken tettem ki, ezért a szombati suli, nem vagyok én azért munkamániás ennyire:))

Roza, köszi, bár mostanában a sulikezdés miatt, alig volt időm főzni is, de most már belerázódtunk:)

Panna, már többször is készítette, így csomagolásnak:)

Juci, mert csak egyedül voltam, és két darabot készítettem, de félretettem másnapra egy felet a Páromnak is:)

Vicuska, hát ha mindketten itthon lettünk volna nálam se marad, de az egyik darab direkt csomagolásnak készült.:)