2011. szeptember 17., szombat

Növényeim a teraszon

Ezeket ápolgattam, öntözgettem, növelgettem a nyáron a teraszomon. Nem lett mindenik csodaszép, de a konyhámat kiszolgálta. A paradicsomhoz és a csípőspaprikához hozzá sem nyúltam még.

Paradicsom

Csípőspaprika

Zeller

Petrezselyemzöld

Bazsalikom, szegénykém elég gyengécske.

Őszibánat, hogy felvídítsa az őszi hangulatunkat.


Jövőre szeretnék mégtöbb fűszernövényt növelgetni a teraszomon, remélem, hogy a télen be tudom szerezni a magokat.

18 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon szépek a növényeid:) Sajnos itt szinte mindennel becsődöltem, a fűszernövények még valamennyire bírták, talán jövőre:)

Anazar írta...

Meseterasz!!

Roza írta...

Nagyon szépen!:) Ha át tudnád teleltetni őket, télen is lenne friss fűszernövényed.

Kreatív konyha írta...

Hát ezek nagyon szépek! Nálam a petrezselyemzöld nem hajlandó megmaradni, és már a koktélparadicsom is elszáradt.
Ha esetleg gond lenne a magbeszerzéssel, írj e-mailt, és szívesen segítek, nálunk rengeteg fűszernövény ill. zöldség vetőmagja kapható...

Barbi konyhája írta...

De ügyes vagy! Nekem is van pár, de a kedvencem a bazsalikom, petrezselyem, kakukkfű, és menta.
A petrezselymed fantasztikus nálam az elég csenevész és más fajta mint e tiéd. A bazsalikomom gyönyörű volt, de már vége. :))
Pradicsomra nem is gondoltam, de most elgondolkozom rajta! :)))

Márti írta...

Nagyon szépek a fűszereid, gratulálok :)

Ottis írta...

Nagyon klassz!

Panna írta...

Milyen klassz kis fűszer növény, zöldség és virág gyűjteményed van :)) Jó lehet nálatok kimenni a teraszra..

eSKa írta...

Nagyon szépek a fűszernövényeid. Türelmes voltál velük egész nyáron. Régebben én is próbálkoztam hasonlóval, de egyik túl gyorsan elfogyott, a másikat pedig nem győztem kivárni, hogy pirosra forduljon. Eddig nem tudtam, hogy őszibánatnak hívják ezt a kis virágot. Nagyon találó a neve.

Vicuska írta...

nagyon szép a kiskerted :) ekkora és ennyi paradicsom?! mondd, mit csinálsz velük? biztosan beszélsz a lelkükhöz :)

Bianka írta...

Már a terasz miatt is irgy vagyok

Elisabeth írta...

Kati, a paradicsomok nagyon szépek, és egészségesek, ugyszintén a csipős piros paprika is. A bazsalikom ugy néz ki hogy le élte az életét, de ha le csipe a magot a tetején és ujra bele szórod a földbe, akkor ujra kapsz uj növényt...de ugy veszem észre hogy már le csipkedtél magot róla. Ez nálam is most ugy néz ki!

Tiffanylda írta...

Katikám, csodás a kis kerted! A bazsalikom nehéz ügy! Én mindig a tetejét vágom le, úgy 10cm-t és azzal kényszeríteme szerintem az oldalhajtásokra, vagy nem tudom, de bokrosodik és még mindig szép! Persze ki van ültetve a kertbe! Egy nagyobb virágládába próbálj venni 2-3 tövet és ültesd el! Szerintem menni fog előbb, mint magról!Az összes többi csodás, ügyes vagy!:)

netuddki írta...

Szia! Nézz be hozzám, kitaláltam a kedvedért valamit a vándorajándék játékkal kapcsolatban.

Helga írta...

Évek óta álmodok ilyensmiről..., próbáltam a bazsalikomot, kakukkfüvet,kaprot, és fodros petrezselymet, paradicsomot egy kisebb fóliában a kertben, sikerem kb 5o százalékos.
Ha levendulát is szeretnél, azt ősszel kell vetni, most vásároltam én is először magot. A paradicsomomaid kívánatosak, egy nagyobb cserépben egy tő van, jól látom?

Adél (Afraa) írta...

Váó, csudaszép, csudajó dolgok! Elfogadnám a kis teraszkádat :)

Kati írta...

trollanyu, köszönöm, jövőre szeretnék még több fűszernövényt ha bejön, a paradicsomot és a paprikát azt csak hobbiból és a kiváncsiság miatt ültettem, na meg mutatós is, egyébként anyuéknak nagy veteményesük van, szerencsére ott megterem minden. De a fűszernövényeket szeretem ha a kezem alatt vannak.

Anazar, köszi..)

Roza, talán a petrezselyemmel megpróbálkozom, sajnos nincs sok helyem számukra a lakásban mert még virágaim is vannak.

Kreatív konyha, köszi az ajánlatod, lehet élni fogok vele, mert a lila bazsalikom nagyon izgatja a fantáziámat, de itt még nem láttam, persze szét kell még néznem.

Barbi, köszönöm, a petrezselymem direkt csak ilyen levélpetrezselyem, jól bírta a gyűrődéseket, a paradicsom és paprika palántokat anyum nevelte, én ki akartam próbálni megnőnek, beérnek-e a teraszon, és igen.

Márti, Ottis, köszi.:)

Panna, stzeretek is kimenni, csak sajnos épp a tömbház bejárata felé néz, és nem szeretem, mert ha kinnvagyok mindenki nézi mit csinálok.

eSKa, petrezselymem pl. több cserépben is van, paradicsomot és paprikát pedig csak hobbiból ültettem, szerencsére anyuék veteményesében több is megterem. A bazsalikommal állok hadilábon. Virágaim is vannak még. van egy gloxéniám ami most is virágzik, majd arról is mutatok képeket.

Vicuska, igen beszélek hozzájuk:), de kétszer meg is permeteztem őket a nyáron rogya ellen(így nem teljesen bio:)), de a teraszom is jó fekvésű, csak késő délután éri a tűző nap, és mégsem árnyékos, szeretik a virágaim is.

Bianka:)

Elisabeth, a bazsalikommal nem vagyok egy cseppet sem elégedett, de hiába vigyáztam rá, ennél szebb nem lett.

Tiffanílda, jövőre megpróbálkozom nagyobb ládába ültetni, sajnos palántként itt nálunk nem nagyon lehet kapni, de megpróbálkozom anyumnál a melegágyba vetni, hogy szép legyen a palánt.

netuddki, voltam nálad.:)

Helga, a kapor, a paradicsom az anyuéknál a kertben is megterem, igaz sokat kell vele törődni, gyomlálni, permetezni, hajtásokat ritkítani stb. Nálam egy régi, rosszabb vederbe van a paradicsom a teraszon, két tő van egy vederben, direkt ilyen teraszra való paradicsom. Jó, hogy szóltál mert én is ki akarom próbálni a levendulát, csak nem tudom, hogy télen kibirja bent a szobában cserépben?

Adél(Afraa), köszike, megyek is egy kicsit nézzek széjjel rajta, öntözzek, stb.

Szilabi írta...

De szépek!!!!!! Irigykedem! ;)