2011. szeptember 25., vasárnap

Mindentbele pizza

A hétvégén ismét ráéheztünk a pizzára, így hamar összedobtam egyet. Sajnos a pizzáimnak nem tudok hagyományos neveket adni, mert mindig rákerül többféle alapanyag is, ami éppen fellelhető a házban. Most pl. még a péntek esti tojásos krumpli maradéka is rákerült. Csak jobb lett tőle, rosszabb nem.:)
Ugyanakkor ezzel a recepttel szeretnék jelentkezni Martinelli játékára.



 Hozzávalók:(2 személyre, de 3 is jóllakik belőle)
a pizzatésztához:
  • 25 dkg liszt(én egy kicsivel többet tettem, lehet megvolt 35 dkg is)
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • víz, amennyit felvesz, hogy jól gyúrható tészta legyen
a pizzaszószhoz:
  • 1 hagyma
  • 2 - 3 dl házi paradicsomlé
  • 4 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipetnyi szárított oregánó
  • fél evőkanál liszt
  • bors
  • 2 kisebb, friss bazsalikomlevél
  • 2 - 3 karika csípőspaprika
a feltéthez
  • előre kisütött csirkemell vagy csirkecomb csíkok-25 dkg
  • vékonyra szeletelt füstölt szalámi-5 - 6 szelet
  • vékonyra szeletelt padlizsán-5 - 6 szelet
  • tojásos krumpli maradéka-kb. 5 dkg
  • 1 paradicsom
  • 2 paprika, egy piros és egy sárga
  • sajt- 25 dkg
  • 1 dl tejföl
Elkészítés:
A pizzatészta: Az élesztőt szétmorzsoltam, és rászórtam a cukrot. Kevés langyos vizet öntöttem rá, és addig kevertem amíg az élesztő folyékony lett.
A lisztet egy tálba tettem, közepébe mélyedést vájtam, beleöntöttem az élesztőt, letakarva 15 percet pihentettem. Ezután hozzáadtam a sót és az olívaolajat, és annyi vizet, hogy jól gyurható tésztája lett. Miután jól meggyúrtam, megszórtam liszttel, és letakarva fél órát pihentettem. Ezután ismét átgyúrtam, kinyújtottam téglalap alakúra(majdnem:)), mert csak szögletes tepsim van, beletettem a tepsibe.
A pizzaszósz: Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteltem, rászórtam egy fél evőkanál lisztet, felöntöttem a paradicsomlével, beletettem az áttört fokhagymát és a többi fűszert, folyamatosan kavargatva besűrítettem, majd még hozzákavartam 2 evőkanál olívaolajat.
A feltét: A vékony csíkokra vágott csirke felsőcombot kevés olajon átsütöttem, megpirítottam, percek alatt kész volt.
Végül a pizzatésztát megkentem a szósszal, elszórtam rajta a csíkokra vágott csirkemellet,a tojásos krumplit, majd utána a szalámit, a padlizsánt, a karikákra vágott paradicsomot, a csíkokra vágott paprikát.A tetejét bőven megraktam lereszelt sajttal, és a tejföllel. Előmelegített sütőben, közepes lángon 15 - 20 perc alatt megsült.

10 megjegyzés:

Vicuska írta...

Találó a neve!!! Nagyon jól fel lehet használni maradékok hasznosításásra, ez tetszik, jó ötlet!

Márti írta...

Nálunk is nagy favorit a pizza, és akkor a legfinomabb, amikor mindenféle finomság kerül rá! Nézz be légyszíves hozzám, átadnék egy díjat!

Adél írta...

Nagyon guszta lett a pizzád,annál finomabb ,minél több minden kerül rá:)

Petra írta...

A pizza bárhoz bármikor, bármi is van rajta, jöhet. Nagyon guszta. :)))

Kati írta...

Vicuska, igen eltűntethetőek így a maradékok is.

Márti, köszönöm a díjat, elhozom hamarosan.

Aleda, mi is így szeretjük ha jó sok feltét van rajta.

Petra, mi is így vagyunk.

Panna írta...

A pizza megunhatatlan és teljesen mindegy mi a feltét :))

Reka írta...

Mi is igy szeretjuk a pizzat, ami van azzal :-)))).

trollanyu írta...

Nálunk is van majdnem minden héten:) És gyakori az ilyen mindent bele variáció is. De ezeknek van a legnagyobb sikere általában:)

Raindrop írta...

Hú de komoly.
Bár a nagy olaszosok azt mondják nincs finomabb a sima Margarita pizzánál, én ezzel néha vitáznék. :) Ha tökély a tészta, elbírja a finom feltétet, bármi és bármennyi is legyen az. :)

Kati írta...

Panna, ahogy mondod:)

Réka, akkor nem vagyunk egyedül ezzel.:)

trollanyu, nálunk mindig ilyen mindent bele, úgy szeretjük, ha kiadós.

Raindrop, igaz, hogy soha nem voltam Olaszországban, így igazi olasz pizzát sem ettem, de egyszer voltam egy marosvásárhelyi olasz pizzázóban(ahová az itteni olaszok szívesen járnak), de meg kell mondanom nekem nem ízlett az ő sima pizzájuk, minden fűszerezés nélküli paradicsomszósszal, meg a kevés és csupán két fajta feltéttel(ha jól emlékszem sonka és sajt). Csak látszik, hogy magyarok vagyunk, jobban szertjük a fűszeres ételeket.:)