2011. szeptember 11., vasárnap

Fokhagymás fűszerolaj II.

Ismét készítettem fokhagymás fűszerolajat, mert az első is nagyon tetszett. Most picit változtattam a fűszerezésen, így mutatósabb is lett, kiváló gasztroajándék lenne szerintem.



Hozzávalók:
  • 6 - 7 cikk fokhagyma
  • 2 nagyobb csípőspaprika
  • 1 szál szárított petrezselyemzöld
  • kb. 2 dl napraforgóolaj
Elkészítés:
A fűszereket elhelyezem az üvegben, felöntöm az olajjal. Száraz, sötét, hűvös helyen érlelem, kb. 3 hét múlva használható is.

9 megjegyzés:

Marti M írta...

Ez nagyon jó ötlet, szeretem az ilyeneket. Nagyon ügyes vagy!

trollanyu írta...

Tényleg nagyon jó ötlet, jól mutat az üvegben. Jópofa ajándék lehet, én biztosan örülnék neki:)

Éva írta...

Jelentkezem én is, szívesen elfogadok egy ilyen ajándékot! Nagyon jól mutat!

Panna írta...

Jó kis ötlet :)) Szerintem is jó ötlet ez az ajándék olaj :)) vagyis ajándéknak adni :))

Tiffanylda írta...

Nagyon klassz!!!:) Én is szoktam ilyeneket készíteni. Nyáron állandó a fokhagymás, chilis, bazsalikom/oregano összetétel, felöntve olívával. Mozzarellát, fetát szoktam benne érlelni, ill. salátákra önteni.
Nézz be hozzám egy kis meglepiért!:)

Bianka írta...

Nagyon mutatós és finom

Kati írta...

martinelli, köszi.

trollanyu, én már a tavaly is készítettem ajándékba, nagyon örvendett neki, aki kapta.

Éva, küldok egyet drótpostán, szívesen küldenék egy igazit is, csak attól félek az olaj nem a legszálíthatóbb csomag.

Panna, köszi.

A bazsalikom- oregánóst én is ki akarom próbálni pizzára. Köszi a meglepit, jövök érte.:)

Bianka, köszi.

Elisabeth írta...

Most azért jövök visszafelé kommentálni, mivel hogy nekem sok problémám van a Google kommentálással, legtöbbször nem is enged be a saját blogomra, hogy beirassam magam. Nekem van a Firefox program, ami be enged ha Google-ra akarok menni. Akinek nincs a NÉV-URL megjegyzés mint pl. neked sincs, akkor nem tudok kommentet hagyni, egyáltalán! Most hála Isten a Firefox-al sikerül.

Jajj de szeretem ezt az izes olajat, a paprika, és a többi finomsággal. Pontosan erröl emlitettem a régebbi kommentben, de én tele töltöm a petrezselymet, vagy a fokhagymát, és csak annyi olajat teszek bele, amennyit elfogad.
A száritott paradicsomot is igy készitem! Hü, ezt kipróbálom! Én imádom az ilyesmi házilag készülékeket, én mindig szeretek kisérletezni ilyen finomságokkal!

Kati írta...

Elisabet, sajnálom, hogy ilyen nehezen tudsz kommentálni nálam, a fűszeres olajat, volt, hogy én is több fokhagymával készítettem, de nekem túl fokhagymás volt, mert nálunk a család nem nagyon fokhagymás. A szárított paradicsomot, most készítettem először, de még fogok.