2011. augusztus 5., péntek

Sültpaprika krém

Okkinál olvastam a sültpaprika krém ötletét, akkor jutott eszembe, hogy nekem is van még a fagyon két csomag sült paprika, amit nem sikerült felhasználni eddig. Okki majonézzel készítette, én a majonézt kihagytam belőle, így is csodafinom lett. Okki, köszi az ötletet.



Hozzávalók:
  • 6 - 7 sült paprika(pirosak)
  • bors
Elkészítés:
A paprika sütését ITT már leírtam. A sült paprikák torzsáját, magját kiszedtem, tésztaszűrőn a levét jól lecsepegtettem. Ezután a mixer aprító részébe tettem, sóztam, borsoztam, és krémes állagúra aprítottam. Állíthatom, hogy az egyik legfinomabb kence amit életemben ettem.

11 megjegyzés:

Petra írta...

Már régen ki akartam próbálni. Most már épp itt az ideje. Meggyőztél. :))))

trollanyu írta...

Gyönyörű lett:) nagyon szeretem a sült paprikát, de így krém formában még nem ettem. Nagyon finom lehet:)

María írta...

Még sose csináltam, de kipróbálom :)!!

Gizi írta...

Gyönyörű a színe, az ízét pedig csak elképzelni tudom, mert még soha nem készítettem. Lehet eljött az ideje, hogy én is megpróbálkozzam vele..)

Annamari írta...

Ezt ki kell próbálni. :) hamarosan...

eSKa írta...

Mi is imádjuk a sült paprikát. Anyukám szokta sütni, egy picit barnásra pirítja, és sütés előtt leszeleteli. Isteni íze van. Mi főtt krumplival szoktuk enni. Krém formában még nem ettem, de ki fogom próbálni, nagyon jó ötlet.

Okki írta...

Nagyon szépe lett! :)

Örvendek, hogy ízlett :)

Panna írta...

Tavaly én is készítettem sült paprika krémet, amolyan erős pista helyett. Csak kevés csili-t tettem bele, így nem lett elég csípős, de nagyon finom leves ízesítőnek..

Elisabeth írta...

Valami ok végett, a Firefox oldal nem engedte át a kommentemet, mert sok pop up window van nálad!

Megpróbálom mégegyszer. Nagyon finom izü a paprika krémed, és gyönyörü szine is van.
Itt az én receptem a sült paprikára!

http://foodandthriftfinds.blogspot.com/2011/05/roasted-peppers-easy-way.html

Tiffanylda írta...

Visszatart ez a sütögetés!... Valahol olvastam, hogy sózni kell, mert úgy könnyebben lejön a héj, meg ha picit jobban megsül, akkor kidobhatom,mert égett szaga lesz az egésznek stb. Emiatt aztán kihagytam, de nagyon imádnám - szerintem...

Kati írta...

Petra, komolyan mondom a padlizsánkrémmel vetekedik finomságban.

trollanyu, nagyon finom, nem csak mutatós.

Mária, kíváncsian várom, hogy tetszett-e?

Gizi, megéri kipróbálni, hidd el.

Annamari, remélem azóta már ki is próbáltad.:)

eSKa, kipróbálom a kruplival is, biztos úgy is finom.

Okki, köszi mégegyszer az ötletet.

Panna, igen a párom is mondta, hogy készítsem csípősre, csak akkor én nem tudom megenni. Ezt pedig kenyérre kenve fogyasztottuk el.

Elisabeth, sajnálom, hogy nehezen engedi a Firefox, hogy írjál, a baj az, hogy én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, nem tudom mi az a pop ap window. Ilyen reklámoldalak amik kinyílnak mikor belépsz hozzám? Megnézem a te változatod is.

Tiffanylda, hát igen a sütögetés kicsit bajos, de a héja nagyon szépen lejön, ha a megsült paprikákat forrón egy edénybe teszed, lepriccolod kevés hideg vízzel, és letakarod egy száraz konyharuhával. Tíz perc múlva szépen le lehet húzni a héját. Amúgy meg a szenen sütés adja meg az igazi ízét, csak persze forgatni kell, mellette kell állni, hogy ne égjen meg.