2011. július 13., szerda

Orgonaecet és orgonás fűszerolaj érlelés után

Ilyen lett az orgonaecetem és az orgonás fűszerolajom kb. 2 hónapi érlelés után. A tegnap leszűrtem őket mert a virágok kezdtek színt váltani bennük. Még nem tudom mire fogom használni őket. Ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom.

7 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szépen leülepedett, tiszta! Valamilyen süteménybe biztos tudod hasznosítani? Annyira nem ismerem az ízét , de szerintem még az orgonaecetet lehet hogy valami salátába is tudod tenni nem?

Eszter írta...

Hú, de jól hangzik! Biztosan nagyon finom lehet!?
Szerintem is salátákra, sütikbe. hmmm...

Petra írta...

Mielőtt elolvastam a bejegyzésedet, pont az futott át az agyamon, hogy vajon mire fogod használni...
Nagyon intenzív zamata lehet az orgonától. Biztos finom. Szerintem is a saláta lehet a nyerő.

Elisabeth írta...

Micsoda zseni kitalálat...ilyen fantasztikus házilag készitett ajándékot szivesebben elfogadnék mint bármi mást!
Az orgona ecet nagyon praktikus lenne kis mennyiségüt öszzekeverni vizzel, és egy spriccelő üvegbe tenni a mindennapi felüditésre a konyhában. Én használom a fehér ecetet sokféle praktikus dolgokra.

bemka írta...

Én is az Elisabeth tippjét ajánlom :)

eSKa írta...

Nagyon szép tiszták. Olyan jól mutatnak ezekben a kis üvegcsékben. Mintha parfümök lennének:). Szerintem is salátákhoz fogod majd használni, bár az orgonaecet illatát nem nagyon tudom elképzelni. Savanyúédeskés?

Kati írta...

Éva, igen szép tiszták lettek, főleg az ecet, gondolom én is, hogy valamilyen salátához fogom használni.

Eszter, Petra, igen lett egy olyan édeské- savanykás íze az ecetnek, az olaj pedig kimondottan édes lett.

Elisabeth, köszönöm, és az ötletet is, kipróbálom.

bemka, köszi.

eSka, csak keveset készítettem, mert nem tudtam, hogy fog-e tetszeni. Igen az orgonaecetnek egy édeskés-savanykás íze lett.