2011. július 22., péntek

Csavart tészta petrzselyem pestoval(két változat)

Gondoltam, ha már készítettem pestot, akkor ki is próbálom valamivel. Több helyen is láttam, hogy tésztát is ízesítenek vele, így nekem is erre esett a választásom, méghozzá kétféle változat is készült belőle.

Fotózásra készülve.:)


A tészta összekeverve a pestoval.



A második változat a tökkel gazdagítva.

Hozzávalók:(2 személyre):
  • 30 dkg csavart tészta
  • 3 - 4 vékonyra szeletelt parasztsonka
  • 2 -3 evőkanál petrezselyem pesto(ízlés szerint)
  • csorrintásnyi olaj
  • 1 kisebb tök( a második változathoz)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon kifőztem. Négy szelet sonkát csíkokra vágtam és kevés olajon megpirítottam. A sonka zsiradékjában megpirítottam a meghámozott, és apró kockákra vágott, sózott, borsozott tököt. A még forró tésztához hozzákevertem a sonkát, a pestot, és a sajtot. Ezután a tészta felét különvettem, és hozzákevertem a megpirított tököt is. Nekem a második változat még jobban tetszett mint az első, de mindkettő nagyon finom lett. Tészta kedvelőknek csak ajánlani tudom.

17 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Hű, ez fincsi lehet! Máris éhes lettem!

Éva írta...

Guszta mind a kettő! Majd eldöntöm melyikből kérek jó?:-))

Petra írta...

Ez a petrezselyem pesto nagyon jól hangzik! Az enyémek is nagy tésztások, úgyhogy jól jön :D

trollanyu írta...

Mindkét változat nagyon jó!!!! :)Klassz ötlet ez a petrezselyem pesto, ilyet még nem ettem.

Csilla írta...

Nagyon jól néznek ki!! Finom lehet!! :)
Még jó, hogy lassan vacsoraidő van nálunk. :D

Okki írta...

Nagyon jól hangzik ez a petrezselyem pestos tészta! Bizonyára finom is, kifogom próbálni :)

eSKa írta...

Egyik finomabb, mint a másik :)

María írta...

Mindkettő fincsi lehetett!!

egycsipet írta...

Nem készítettem még petrezselyem pestot, de ígéretesen hangzik! Ki fogom próbálni, köszönöm az ötletet! :)

Panna írta...

Hűű, ez nagyon tetszik!

Gizi írta...

Szívesen megkóstolnám mindkét változatot, mert nagyon guszta.:)

Juci írta...

Nagyon ötletes, vacsorára elfogadnám !

Helga írta...

Ötletes, mint mindig :))

Bianka írta...

Ettem már hasonlót és valóban finom, tetszetős a zöld színe

Elisabeth írta...

Nalunk allandoan van petrezselyem pesto daralt fokhagymaval, es zoldseg olajjal feltoltve egy ures tiszta lekvaros uvegben, mert gyakran hasznaljuk a petrezselymet es nincs mindig kedvem friss petrezselymet apritgatni.
Nagyon otletes, es izletes a makaroni, es sonkaval is...persze a "paraszt sonka" meg finomabb!

Adela Zilahi írta...

Nagyom finom lehet!

Kati írta...

Illéskrisz, igen nagyon finom, most már Hasselback-krumplival is kipróbáltam a pestot, az is nagyon finom lett.

Éva, oké:)

Petra, mi is nagyon szeretjük a tésztát, mindig jól jön egy újabb változat.

trollanyu, én is most készítettem először, de beleszerettem.:)

Csilla, köszönöm.:)

Okki. nem fogsz csalódni benne.

eSKa, Mária, köszönöm.

egycsipet, nincs mit, majd mond el tetszett vagy sem?

Panna, Gizi, Juci, Helga, köszönöm.

Bianka, igen nekem is tetszik a zöld színe.

Elisabeth, jó ötlet amit mondtál, így tényleg nem kell annyi petrezselymet aprítani.

Adela Zilahi, igen tényleg finom volt.