2011. június 6., hétfő

Tojáskrokettek

Emőke(Bence/Emőke) szülinapi játékára készültek a következő három bejegyzésemben szereplő receptek/ételek. A tojáskrokettet meleg előételként tálalhatjuk, de vacsorára is kitűnő falat friss zöldségekkel, vagy akár savanyúsággal.
 A receptet a Kedvenc receptjeim című receptgyűjteményben találtam.



Hozzávalók:(4 személy részére)
  • 5 tojás
  • 5 dkg tejföl
  • kisebb csokor petrzselyemzöld
  • 1 hagyma
  • 1 - 2 szelet kenyér
  • bors
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:
Négy tojást keményre főztem, majd kihűtöttem. A kenyér belét tejbe áztattam, majd kifacsartam. A főtt tojásokat apróra vágtam, egy tálban elkevertem a kenyérrel, a tejföllel, az apróra vágott hagymával és petrezselyemzölddel, majd ráütöttem a nyers tojást is. Az egészet jól elkevertem, sóztam, borsoztam. Púpozott kávéskanálnyi darabokat szaggattam belőle, gömbölyűre formáztam, és forró olajban ropogósra sütöttem. Friss jégcsapretekkel tálaltam.

7 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Guszta nagyon,az ott mellette,jégcsap retek?

Panna írta...

Jó ötlet, egyszer tuti kipróbálom! Tetszik a tálalásod is!

Emoke írta...

Ez nekem is tetszett, mikor külted!:)

@havas írta...

A vaj hova és mikor kell? (a hozzávalóknál szerepel, az elékszítésnél nem). Ma próbálom ki amúgy (este megtudom, milyen, és majd jelzem :D:D)

@havas írta...

Na szóval, a recept kipróbálva. Amit startból újítottam hozzá az, hogy sütés előtt prézliben forgattam. Legközlebbi újításom benne pedig az lesz, h a tojásokat reszelni fogom, és teszek hozzá passzírozott fokhagymát is. Nekem hiányzott az íze a kis gombóckákból.
Az ötletet mindenképp nagyon köszönöm!

Kati írta...

Kata, örvendek, hogy tetszett a recept,mindig jólesik, amikor visszajeleztek, te vagy más is,. hogy elkészítettetek egy kaját az én receptemből ihletődve. Az eredeti receptben is prézlibe forgatódik, csak nekem nem volt itthon , így kihagytam.

Hát a vaj, nem tudom, hogy került oda, mert nem kell bele, ki is javítom. Köszi, az észrevételt.:)

@havas írta...

Szerintem a visszajelzéseknek mindenki örül!