2011. június 1., szerda

Rántott hal és sajt tejfölös uborkasalátával

Akár egészséges akár nem , de mi nagyon szeretjük a rántott halat. Hétfő este is azt vacsoráztunk, és mivel még maradt kevés a panírból, készítettem rántott sajtot is, juhsajtból. A panírt kicsit másképpen készítettem mint ahogy eddig szoktam, és nagyon jó lett.

                                                                               




Hozzávalók:
  • 4 szelet halfilé
  • 45szelet juhsajt
  • 5 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • pirospaprika
  • 7 - 8 evőkanál liszt
  • 3 közepes uborka
  • 3 evőkanál tejföl
  • fél dl natúr joghurt
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy szelet sajtot a kisebbik lyukú reszelőn lereszeltem, a petrezselyemzöldet apróra vágtam. A tojásokat a sóval, borssal, sajttal, petrezselyemzölddel habosra vertem. A lisztbe belekevertem kevés sót, borsot és pirospaprikát. A halszeleteket egyenként a lisztbe mártottam majd a tojásba, és bő, forró olajban pár perc alatt megsütöttem. A sajtszeleteket is lisztbe mártottam, majd a tojásba, ismét a lisztbe, és megint a tojásba, és azután sütöttem meg. Így nem folyt ki a panírból.
 Az uborkát meghámoztam, karikákra vágtam, megsóztam, összekevertem a tejföllel és a joghurttal. Ezzel a salátával tálaltam a halat és a sajtot.

8 megjegyzés:

Edó írta...

Igen,a sajtot mindig duplán kell panírozni,akkor nem folyik ki.Nagyon finom lehetett,főleg júhsajtból:)De régen készítettem..

Panna írta...

Pont az jutott eszembe a címről, hogy Ti aztán nagyon szeretitek a halat :)) Már nem az első halas bejegyzésed.. Nálunk is nagy kedvenc!! Miért nem egészséges?? Mi a baj vele?

csipike írta...

Szeretem a rántott sajtot, de nagyon ritkán készítem. Ha a hal nem tengeri, akkor befizetek rá én is ;-), inkább a jó kis hazai halakat szeretem...szeretném.

Kati írta...

Edó, mi nagyon ritkán használunk más sajtot, mert a szüleimnek vannak juhai , így nem kell pénzt adni érte, és persze nagyon finom.

Panna, igen nagyon szeretjük a halat, sajnos elég drága, mert többször ismegennénk, és nem csak filézettet. Nem a hallal van a baj, hanem sokan azt mondják, hogy nem készítenek rántott dolgokat, mert nem egészséges az olajban sütés.

Csipike, egy baj van, mert azt hiszem ez tengeri volt, de szeretjük a többit is, csak nehezen jutunk hozzá.

@havas írta...

Imádom úgy, ahogy van!

Kati írta...

Kata, rég nem láttalak, köszi, hogy benézel néha hozzám.:)

@havas írta...

Pedig én gyakrabban nézek be hozzád, mint gondolnád, csak éppen nem feltűnően :))) (Ja, és igyekszem a legtöbbhöz megjegyzést is fűzni, csak éppen olyankor, amikor az időm úgy engedi meg, hogy jobban belevessem magam)

Kati írta...

Tudom, hogy láthatatlanul is benézel, várlak is szeretettel mindig.