2011. május 16., hétfő

Narancs puding ananásszal

Ezt a puding receptet lilahangyánál olvastam, még valamikor a múlt nyáron ha jól emlékszem, akkor még eszembe se jutott, hogy valaha én is nyitok egy blogot. És persze szuflé formáim se voltak. De a receptet kinyomtattam, mert nagyon megtetszett a puding elkészítési módja, és a hozzávalók is:a grapefruit és a szeder. Sokat nézegettem azóta is ezt a receptet. Sajnos szedret azóta se sikerült szereznem, de a hétvégén gondoltam kipróbálom más ízesítésben, így esett a választásom a narancsra és az ananászra. Nagyon finom lett, lilahangya, ha esetleg jársz nálam, nagyon köszönöm a receptet!



Hozzávalók:(4 formához)
  • 100 g porcukor
  • 2 tojás szétválasztva
  • 1 narancs héja lereszelve
  • fél citrom héja lereszelve
  • 1 narancs leve
  • 30 g liszt(kb. másfél evőkanál)
  • 180 ml tej
  • pici só
  • margarin a formák kikenéséhez
  • néhány darab apró kockákra vágott ananász(nálam konzervből)
Elkészítés:
A formákat(4 darab) kivajaztam, és egy magasabb falú tepsibe állítottam. A tojássárgákat a cukorral simára kavartam, hozzáadtam a narancs és a citrom héját, majd a narancslét.
 Utána hozzáadtam a lisztet és a tejet, és ezekkel is simára kavartam. A tojások fehérjét pici sóval habbá vertem, majd ezt is óvatosan beleforgattam a tojásos masszába. Mindezt beleöntöttem a formákba, a tetejét megszórtam az apróra vágott ananásszal. Előmelegített sütőben, a legkisebb lángon fél óra alatt megsütöttem, vagy inkább sűrítettem, mert tényleg puding állaga lett, csak a külső része lett piskótához hasonló. Legközelebb csak a narancs levét fogom hozzáadni, mert nekem egy picit kesernyésnek tűnt a narancs héjától. Egyébként nagyon finom volt. Máskor is elkészítem még, valószínüleg más ízesítéssel.





11 megjegyzés:

María írta...

Mennyi finomságot alkottál! Szívesen megkóstolnám a pizzatortádat, a haladat és ezt a pudingot is!!

Éva írta...

Nagyon mutatós fincsi édesség! Most úgy látszik ennek az ideje van már 3 féle ízesítésben láttam ma, sajna én még egyiket sem készítettem.

Gizi írta...

Nagyon finomakat főztél, én is szívesen megkóstolnám ebben a sorrendben őket. :)

Angi Angéla írta...

Nagyon finom lehet!

Adél írta...

Én is szívesen megkóstolnám,mert nem szoktam szuflékat csinálni,az enyémek nem vevőek az ilyen édességekre.A puha belseje miatt szeretném.Nagyon guszta.

judit60 írta...

Nagyon guszta lett.

Ditta tortái írta...

Nagyon jó lehetett így a két gyümölccsel!

4Gyerek írta...

hű, és még klassz formád is van hozzá.
ananászt majd próbáljátok ki grillezve is.
bár van sejtésem róla, hogy ez is finom, ráadásul a konzerv nem is romlik meg (nálunk addig-addig vártuk a jó időt a grillezéshez, hogy majdnem a friss ananász bánta)

Kati írta...

Mária, köszönöm, szívesen látlak.:)

Éva, én se készítettem eddig ilyesmiket, csak amióta beszereztem a szuflé formákat mindig használni akarom őket, olyan kicsi praktikus darabok.

Gizi, Angi Angéla, köszönöm.

Aleda, én azért szeretem mert mi csak ketten vagyunk, és így nem pazarolunk, mert lehet kis adagot készíteni(4 forma), de nagyon finom is mind a puding, mind a szuflé amit készíteni lehet benne.

Judit60, Ditta, köszönöm.

4Gyerek, ez a négy formám van, amelyeket az ócskapiacon vettem, mert itt Romániában, legalábbis Marosvásárhely környékén, minden üzletet végigjártam, de sehol se kaptam. Ezeket pedig aprópénzért vettem, és nagyon szeretem őket, olyan kicsi, aranyos praktikus formácskák.
Friss ananást én még sosem ettem, de még nem késő, csak azzal is az a helyzet, hogy nagyon drága itt nálunk, nem nagyon tudjuk megengedni magunknak.

Kreatív konyha írta...

Nagyon jópofák ezek a narancsos-ananászos pudingocskák. Szufflé formám (még)nincs, de majd én is szeretnék beszerezni. Lehet, hogy én is körülnézek a lomisoknál :)

Kati írta...

Biza érdemes szétnézni a lomisoknál, én sok kincsemet ott vásároltam, olyasmiket amit itt nálunk üzletben egyáltalán nem lehet megtalálni.