2011. április 20., szerda

Tésztafelfújt

Az őzhús mellé készített makaróni nagyrésze megmaradt, így muszály volt felhasználnom valamire, egyrészéből tésztafelfújtat készítettem, a megmaradt adagból pedig tésztasalátát.
A tésztafelfújt receptjét a Stílus és Lendület magazin áprilisi számában olvastam, és nagyon megtetszett. Azért utánanéztem a receptnek, ők a Tuti tippek oldaláról vették, szóról szóra talált a recept, csak a kép volt különböző. Az alapreceptet követtem én is, de azért a hozzávalókon keveset változtattam, az eredeti receptben sonka szerepelt, én paprikás párizsit használtam , mert az volt itthon, vaj helyett margarint tettem bele, és megspékeltem kukoricával, ami az eredeti receptben nem szerepelt. Finom lett, de nem olyan mint amilyennek elképzeltem, lehet ennek az is volt az oka, hogy nem vajat használtam, mert nekem a margarinnal elkevert tojás nem állt össze rendesen, kicsapódott, így nem lett olyan szép.



Hozzávalók:
  • 15 dkg tészta(makaróni)
  • 10 dkg paprikás párizsi
  • 2 tojás
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 dl tejföl vagy joghurt
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 5 dkg reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj az edény kikenéséhez
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőztem, hideg vízzel leöblítettem, lecsepegtettem. A hőálló tálat kikentem margarinnal. a párizsit kockákra vágtam. A tojásokat kettéválasztottam.
Egy tálban a margarint habosra kevertem, sót, őrölt borsot, szerecsendiót adtam hozzá, ezután pedig egyenként beledolgoztam a tojássárgákat. Ehhez hozzáadtam a párizsit, a tejfölt, a petrezselymet, a tésztát. A fehérjét pici sóval kemény habbá vertem, majd óvatosan beleforgattam a tésztás masszába. Az egészet beleöntöttem a hőálló tálba, a tetejét elsimítottam, megszórtam reszelt sajttal, előmelegített sütőben, közepes lángon fél óra alatt megsült.

2 megjegyzés:

Panna írta...

Jó kis recept ez is, egyszer biztosan elkészítem!

Kati írta...

Panna, én is elkészítem még, csak ki kell tanulmányozzam, hogy lesz szebb.