2011. április 9., szombat

Szezámmagos csirkerolád párolt zöldségekkel

A kukoricaleveshez vásárolt csirkehúsból megmaradt két darab, így abból kettőnk számára a leves mellé a második is kijött. Volt még a fagyasztóban mexikói keverék, főtt szemespaszuly, zöldpaszuly, ezekből készült a köret.




 Hozzávalók két személy számára:
  • két szelet kicsontozott csirkehús, nálam felső comb
  • 4 szelet paprikás párizsi
  • 4 db. hosszúkásra vágott juhsajt csík
  • fél dl natúr joghurt
  • 1 kávéskanál tormakrém
  • késhegynyi Erős Pista paprikakrém
  • bors
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • szezámmag
  • olaj a sütéshez
  • vegyes zöldségek:mexikói keverék, főtt szemespaszuly, zöldpaszuly egy - egy marékkal
  • 1 hagyma
  • kis darab vaj
Elkészítés:

A csirkehúst kipotyoltam, sóztam, borsoztam. A joghurtból, a tormakrémből, a paprikakrémből jól összekavarva pácot készítettem, a hússzeleteket bekentem vele, és lefóliázva néhány órára a hűtőbe tettem.
Elkészítéskor a húsokat kivettem a pácból, rájuk terítettem 2 - 2 szelet paprikás párizsit, és a keskenyebbik felére rátettem keresztben a sajtcsíkokat, majd így felgöngyöltem, 3 fogpiszkálóval megtűztem, hogy ne essen szét. A felgöngyölt húsokat lisztbe mártottam, majd a sóval, borssal felvert tojásba, végül a szezámmagba, és bő, forró olajban kisütöttem.
A hagymát kevés olvasztott vajban üvegesre dinszteltem, hozzáadtam a zöldségeket, egy kisebb darab vajat, sóztam, fél dl vizet öntöttem alája, és megpároltam.

Nagyon finom lett, a hús enyhén csípős, és érzett rajta a torma íze, a párolt zöldségek tökéletesen kiegészítették.

8 megjegyzés:

Maria írta...

Nagyon tetszik!! Imádom a göngyölt húsokat!

családi tűzhely írta...

Nekem jöhet ebédre:)

Ditta írta...

Szívesen belakmároznám:-),nagyon szeretem én is az ilyenfajta ételeket!

Titi írta...

Ez nagyon jól néz ki!!! Szezámmagos bundában, göngyölt hús! Két kedvencem egy recepten belül :)

Kati írta...

Mária, családi tűzhely, Ditta, Titi köszönöm a jó szavakat.

m.k. írta...

még sosem csináltam göngyölt húst, megpróbálom!

Vicuska írta...

Fincsi, mutatós!

Kati írta...

m.k. gondolom azóta ki is próbáltad.:)

Vicuska, örvendek, hogy látogatod a blogomat, és hogy a régebbi receptjeimet is megnézed. Így nekem is eszembe jutott, hogy nagyon rég nem készítettem göngyölt húst.:)