2011. április 9., szombat

Kukoricaleves

A kukoricaleves ötletét még bloggerkedésem előtt Sajtkukactól vettem, de a receptet átalakítottam a saját ízlésem szerint, vagyis inkább leegyszerűsítettem. Mindenesetre azóta egyik kedvenc levesünkké vált. Könnyű és finom, a szó szoros értelmében.



Hozzávalók: 1 hagyma, 50 dkg konzerv kukorica, 50 dkg csirkemell filé, 1, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, 1 – 2 evőkanál olaj, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: a csirkehúst alaposan átmossuk, falatnyi kockákra szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk. Amikor kifehéredett a hús felöntjük kb. 1, 5 liter vízzel, puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a kukoricát, és ezzel együtt még 5 percet forraljuk. A levest levesszük a lángról, a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, kevés levessel hígítjuk, a leveshez adjuk. A tetejére petrezselyemzöldet szórunk.

 Ugyanaz 2013-ban, ennyit fejlődött azóta a fényképezési technikám :)

6 megjegyzés:

Panna írta...

Tényleg egyszerű ez a leves, de annál nagyszerűbbnek tűnik! Egy ideje felmerült bennem is az ötlet, hogy kellene vagy inkább lehetne kukoricalevest főzni. Eddig csak ötlet volt, most viszont jött hozzá a recept is, Tőled! Köszönöm!

Ottis írta...

Guszta, szeretem.

Kati írta...

Panna, ajánlani tudom nagyon fincsi, Ottis köszi.

Petra írta...

Finomnak hangzik! Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem. :)

Konyhavirtuóz írta...

Elkészítettem, finom leves! Köszönöm a receptet!

Süni írta...

A bejegyzésed valamiért elveszett a blogomon az elékszített levesnél, úgyhogy itt válaszolok. Köszönt ezért a finomságért, tényleg egyzserű és villám gyors :D