2011. április 25., hétfő

Bárányhús rántottáson

A báránycombból egy kevés megmaradt, így azt elkészítettem ma, vacsorára rántottáson, ahogy édesanyám készíti.



Hozzávalók:
  • előre megsütött bárányhús(tetszőleges adag), nálam kb. 10 dkg
  • 3 tojás
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Ahúst a csontról leválasztottam, kisebb darabokra vágtam, és az olajon átmelegítettem. A tojásokat a sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel felvertem, és a húsra öntöttem, csak addig sütöttem, amíg a rántotta kocsonya állagú lett. Házikenyérrel, krumplival tálaltam.

12 megjegyzés:

Edó írta...

Na ezt a rántottás verziót sosem hallottam:)Biztos fincsi!

ping írta...

Oh haha! I just followed your blog and realized there's no translator! :P

Kati írta...

Edó, nálunk hósvétban hagyományosan mindig így készült a bárányhús.

Ping, Translator on my blog is on the right sidebar.

Adela Zilahi, tényleg finom, mi nagyon szeretjük.

ping írta...

Oh, ok, I'm feeling a little silly but I can't seem to find an English or American flag?

Angi Angéla írta...

Nagyon szeretem!!! Ha bárányhúst eszünk ezt sosem hagyjuk ki! Csak mi még öntött csengősalátát szoktunk főzni melléje. Nagyon finom!

Sz. Zita írta...

Jaj, de rég ettem ilyet. Olyan fincsi. Csak hát se a férjem, se a fiam nem szereti a bárányhúst, így nem ettünk :(

Éva írta...

Nagyon finom lehet,mert nagyon guszta bár még bárányhúst nem ettem!

ping írta...

Yay! Finally figured it out. I am so duh. Thanks! Looking forward to seeing more of your recipes.

Kati írta...

Angi Angéla, mi is szoktunk csengősalátalevest főzni, de nem kimondottan bárányhús mellé. Nálunk pipirisalátának is nevezik a csengősalátát.

Zita, nálunk szerencsére a húgomon kívül mindenki szereti, így szoktunk készíteni.

Éva, kóstold meg egyszer mert nagyon finom.

ping, I am glad that we were able, I am no expert in these things. Visit my blog at other times, we can see you. I also look in to you. I'm sorry if what I write is not correct, because I know very little English, the Translator can write.

Adél írta...

Én sem ettem még így bárányhúst,de biztos kipróbálom,nagyon guszta.

Kati írta...

Aleda, igen nagyon finom.

Fernel írta...

Mi is nagyon szeretjük, de én tavaly kipróbáltam turbolyával, még a petrezselymestől is jobb.

Ja, most érkeztem, de még nem értem a végére :D
Tetszik, szívesen lennék vendég nálad :D