2011. április 22., péntek

Áldott Húsvéti Ünnepeket Kívánok!Márai Sándor szavaival kívánok minden kedves blogtársamnak, követőmnek, olvasómnak, látogatómnak Áldott Húsvéti Ünnepeket!

"Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.
S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre."

4 megjegyzés:

Mrita írta...

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok. Szeretettel:Mrita

Kati írta...

Mrita,köszönöm, viszont kívánom!

Titi írta...

Neked is békés húsvétot, Kati! :)
Szeretnélek meghívni egy játékra, kíváncsi vagyok miket írsz majd :)

Titi írta...

Persze csak ha kedved van!