2011. március 20., vasárnap

Gulyás

Az erdélyi gulyás bográcsban, kint a szabadban elkészítve az igazi, de lábosban elkészítve is nagyon finom. Nemrég vettük le a füstről a szalonnát, ezért nagyon megkívántam a füstölt szalonnával, füstölt kolbásszal készített gulyást.


Hozzávalók:
  • 10 közepes krumpli
  • 10 hagyma
  • 6 - 8 szelet füstölt szalonna
  • előre megsütött füstölt kolbász  ízlés szerint
  • őrölt piros paprika
  • Erős Pista paprikaőrlemény
Elkészítés:
A füstölt szalonnát szeletekre vágtam, bevagdaltam, egy lábosban olvadni-sülni tettem. Amikor már ropogósak lettek, kivettem őket a kiolvadt zsírból. A hagymát megtisztítottam, apróra vágtam, és a szalonna kiolvadt zsírjában megdinszteltem. A krumplit szintén meghámoztam, hasábokra vágtam, és az üvegesre dinsztelt hagymához adtam, megszórtam piros paprikával, megsóztam, beletettem egy fél kávéskanál Erős Pista paprikaőrleményt, a szalonnadarabokat, és a kolbászt karikára vágva. Mindezt felöntöttem annyi vízzel, hogy csak éppen ellepje, és puhára főztem az egészet. Jó sűrű, zaftos gulyás lett belőle.


5 megjegyzés:

Juci írta...

Így az igazi!

@havas írta...

Nálunk ez a hagyományos szombati ebéd. Nagyon szeressem!

eSKa írta...

Nálunk is ez volt szombaton az ebéd. Mi is nagyon szeretjük, picit erős kolbásszal, meg savanyú uborkával, nyáron uborkasalátával. Nincs is ennél finomabb :)

Tűzpadka írta...

Én általában minden levest szeretek. A receptből azonban látszik hogy ez különlegesen finom lehetett.

Kati írta...

Juci, Kata, eSKa, Tűzpadka, nálunk is nagyon gyakori fogás a gulyás, mikor milyen hússal, kolbásszal, szalonnával, és mi is savanyú uborkát, vagy uborkasalátát eszünk mellé.