2011. február 9., szerda

Töltött krumpli máshogyan

Ezt a finom receptet Kinga tesómtól tanultam, először ő készítette el. Csak fotón láttam nála, de nagyon megtetszett, így ki is próbáltam. Nagyon finom vacsora lett belőle, de akár köretként is adható szerintem. Nem csak finom, hanem egyszerű és látványos is.

Hozzávalók:
  • ahány személyre készítjük, annyiszor 2 nagyobb krumpli
  • ahány krumpli annyi tojás
  • 5 - 10 dkg sajt
  • petrezselyemzöld
  • só bors
  • 2 evőkanál tejföl
A tojás még nyersen.
És megsülve.

Elkészítés:
Ehhez a recepthez nagyob krumplikat válogattam ki, mert majd a tojás is bele kell férjen. A krumplikat alaposan megmostam, megtörültem, és héjában sütöttem meg a sütőben. Amikor megsült, éles késsel hosszában egy "fedőcskét" levágtam a krumplikról. Ezután, egy kávéskanállal a belüket kivájtam annyira, hogy kb.egy fél centiméteres fala maradt belül. A kivájt krumplit villával összetörtem, hozzáreszeltem a sajtot, sóztam, borsoztam, hozzátettem a tejfölt, és simára kavartam. Ezt a tölteléket visszatöltöttem a krumplikba, hozzásimítottam a belső falukhoz, és a megmaradt lyukba beleütöttem a tojásokat. A "fedőcskékkel" befödtem és öt-hat percre visszatettem a sütőbe. Hagymával, tejföllel tálaltam.

6 megjegyzés:

georgina írta...

Ezt kipróbálom nagyon tetszik és valószínű gyorsan kész,az idő meg néha kevés ez egy vacsorára szuper ötlet köszönöm!!!

Kati írta...

Csak az kicsit hosszabb idő amíg a krumpli megsül, jó háromnegyed óra, a többi csak 5 perc.

@havas írta...

Na, ezt így még én sem próbáltam, de rajta leszek!Nagyon jól néz ki! Én a sült krumplit szoktam kettőbe törni, tört (vagy apróra vágott) fokhagymát szúrkálok bele, só, bors, majd túrót vagy sajtot olvasztok a tetejére.

Kati írta...

Jó ötletet adtál, kipróbálom. köszi, hogy nálam jártál!

Viki írta...

Szia Kati ! Én pedig ezt szerettem el Tőled :) Nem vagyunk nagy krumplievők, de ez nagyon-nagyon tetszik, s miután oldalbordám nagyon tojásos, még az is elképzelhető, hogy mellette a krumplit is megszereti ? ! - ha igen: hála Neked :)

Kati írta...

Viki, örvendek, hogy találtál nálam olyat amit szívesen elkészítenél.