2011. február 7., hétfő

Paszulyleves füstölt oldalassal

Egy kis darab füstölt oldalas árválkodott a kamrában, gondolkodtam mit is készíthetnék vele, végül a paszulyleves mellett döntöttem. Nem volt rossz választás. Szombaton váratlan vendégek is érkeztek, és bár a paszulyleves nem vendégváró étel, de ez volt kéznél, így megkínáltam őket vele. Szerencsére nem voltak válógatósak, és jó étvággyal elfogyasztották.

Hozzávalók:
  • fél liter paszuly (fehér és gránát vegyesen)
  • disznóbőr
  • füstölt oldalas ízlés szerint
  • 1 fej hagyma
  • két evőkanál liszt 
  • 2 deci tej
  • kevés olaj
  • őrölt pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • ecet
Elkészítés:
A paszulyt egy éjszakára beáztattam, reggel kb. 3 liter hideg vízben a csíkokra vágott disznóbőrrel és az oldalassal odatettem főni. Közben beletettem egy fej hagymát egészben. Amikor kezdett a paszuly és a hús is megpuhulni megsóztam. Amire a paszuly és a hús is teljesen megpuhult, elkészítettem a rántást: kevés olajon a lisztet világosbarnára pirítottam, a tűzről félrehúzva hozzáadtam a pirospaprikát, majd felöntöttem, fele vízzel, fele tejjel. Amikor elkészült a levesbe öntöttem. A levest ecettel savanyítottam, a tetejére szárított petrezselyemzöldet szórtam. Tejföllel és hagymával tálaltam.

3 megjegyzés:

Ottis írta...

Képzeld ma pontosan ezt főztem én is!Oldalassal én is :-)

Bianka írta...

Jaj de jó én is szeretek hagymát enni mellé :)

Kati írta...

Hát igen, a jó öreg paszulyleves, kevesen vannak akik nem szeretik szerintem.