2011. február 9., szerda

Juhsajt zöldfűszeres olívaolajban

A gasztroblogokon és a szakácskönyvekben is sokszor találkoztam az olivaolajban érlelt sajttal. Megvallom őszintén még sosem ettem ilyet. Igaz, hogy mindenhol többféle sajtból készítették, de nekem csak saját juhainktól származó sajtom volt itthon, ezzel tettem próbát. Már a látvány megéri. Pár nap múlva beszámolok az ízéről is, mert egyelőre a hűtőben érlelem. De muszály volt lefényképeznem annyira szép a színe, bár a fotók nem tökéletesen adják vissza.

Hozzávalók:
  • kb. 10 dkg juhsajt kisebb kockákra vágva
  • szárított petrezselyemzöld
  • szárított oregánó
  • őrölt chilipaprika
  • kb. 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
   Egy lecsavarozható üvegbe rétegeztem a sajtot és a zöldfűszereket, majd felöntöttem olívaolajjal. Lecsavaroztam, és a hűtőbe tettem érni. Az illatáról ítélve finom lesz.

8 megjegyzés:

georgina írta...

Nagyon jól néz ki biztos finom is lesz!

Benc-E-moke írta...

Kíváncsi vagyok milyen lesz az íze!! :) - E.

Eszter írta...

Ha sajból van, bárhogyan jöhet, egész biztosan finom! :-)

Ottis írta...

Szereteném :-)

Hobbychef írta...

A görög és a közelkeleti országok - no meg az én - kedvencem. Nagyon guszta, gratulálok.
Megnézted a toplistás bejegyzésed?

Panna írta...

Nagyon jól néz ki..kíváncsian várom az ízéről a beszámolót!

Hobbychef írta...

Kedves Kati!
Kérlek, nézz be hozzám!

Kati írta...

Hobbychef, arra gondoltál amit ma tekintettek meg a legtöbbször?