2011. február 10., csütörtök

Citrusos fűszerolaj

A fokhagymás fűszerolaj sikerén felbuzdulva (amelyből az első üveggel már el is fogyott) készítettem egy újabb változatot, ezúttal citrusok héjából. Úgy gondoltam, majd szárnyashúsok pácolására fogom felhasználni. Az illata már most is finom. A színe a napsütést idézi, igaz az üveg amiben készítettem, az is narancssárga.

Hozzávalók:
  • narancshéj
  • grépfrúthéj
  • citromhéj
  • 2 szem kökény
  • 1 szem galagonya
  • 1 dl napraforgóolaj
Elkészítés:
A citrushéjakat megmostam, éles késsel eltávolítottam róluk a fehér keserű belső részt, vékony csíkokra szeleteltem, beletettem az üvegbe, hozzátettem a kökényt és a galagonyát, felöntöttem az olajjal. Lecsavarozva, sötét, hűvös helyen két-három hétig érlelem.

9 megjegyzés:

Benc-E-moke írta...

:)) ez is jó ötlet! - E.

Juci írta...

Nagyon tetszik ez a keverék!
Szinte érzem illatát!

Panna írta...

Hogy Te milyen jó dolgokat találsz ki!

Maria írta...

Kedves Kati! Nézz be hozzám kérlek! Üdv. Mari

Brassai Kata írta...

De jól néz ki! Majd jelezd, hogy milyen lett! Nagyon kíváncsi vagyok!

Kati írta...

Kata, majd leírom milzen lett.

Viki írta...

Ezt is irigylem egy kicsit :) - de csak szeretetből :))) Főleg az üveget :))

georgina írta...

Nagyon jól néz ki gratulálok!

Kati írta...

Viki, elárulom neked, hogy nem igazi üveg csak műanyag, de nekem így is tetszik. Masszázsolaj volt benne annak idején. De kimosva, fel tudtam használni, kevés az ilyen pici "üveg", két személyre pedig én csak kis adagokat készítek.

Georgina, örvendek, hogy tetszik, remélem finom is lesz.