2011. január 31., hétfő

Töltött csiperkegomba

Ezt a receptet két-három évvel ezelőtt a Kaufland üzlet reklámlapjában fedeztük fel. Azóta egyik kedvenc vacsoránkká vált, bár meleg előételnek is pompásan megfelel szerintem.

Hozzávalók:
  • 8 - 10  nagyobb fej csiperkegomba
  • 6 - 8 szelet gépsonka vagy más felvágott ízlés szerint
  • 1 fej hagyma
  • 2 - 3 kisebb szelet sajt, lehet többféle is
  • vaj
  • ha van otthon tofu
  • ízlés szerint Erős Pista
Sütés előtt
Elkészítés:
A gombákat megtisztítom, a szárukat kiveszem, félreteszem. A hagymát apróra vágom, kevés vajon megfonnyasztom. A felvágottat, a gombák szárát, a tofut apró kockákra vágom, és a hagymához teszem, kissé átsütöm benne. Most Erős Pistát is kavartam hozzá, picit csípőssé teszi a tölteléket.
A gombákat megtöltöm a töltelékkel, a sajtot nagyobb kockákra vágom, és a töltelék tetejére helyezem.
A megtöltött gombákat kivajazott tepsibe teszem, és előmelegített sütőbe tolom.
Amikor a sajt szépen megolvadt a tetején kész is van.
Kenyérrel fogyasztjuk.
Sütés előtt

Sütés után.

5 megjegyzés:

Cakeni írta...

Szia ,jaj de örülök hogy rád találtam ,látom te is kezdő blogger vagy,én is csak 4 hónapja kezdtem blogot vezetni, és rengeteg munkám van benne hogy idáig eljutottam.Sok sikert kívánok neked a blogíráshoz,s ha szertnéd hogy minél több látogatód legyen ,mindenfelé hagyj kommenteket és minél több bloggert kövessél hogy vegyenek észre.
Még egyszer sok sikert,üdv.Cakeni:)

Kati írta...

Szia,én is örvendek, hogy nem csak én vagyok kezdő, köszi a biztatást.Hasonló jókat kívánok neked is.

Vicuska írta...

Mutatós és finom!

IsaBella írta...

Nagyon guszta! Le is fogom menteni! :)

Kati írta...

Vicuska, igen, köszi:)
Isabella, én már rengetegszer készítettem így, nagyon szeretjük:)