2011. január 17., hétfő

Majonézes vinetta (padlizsán)

Hozzávalók:
  • három - négy vinetta
  • egy kávéskanál mustár
  • egy tojás sárgája
  • egy fej hagyma
  • olaj
Elkészítés:
A vinettákat még a nyáron tárcsalapon megsütöttem, a héját letisztítva, megmosva, lecsurgatva a fagyasztóba tettem. Így most csak ki kellett vennem, hogy megengedjen. A tojás sárgájából és a mustárból lassanként olajat csepegtetve hozzá majonézt kavartam.
A vinettát lapítón, fából készült "késsel" (azért fával, hogy a húsa ne barnuljon meg) felaprítottam, és a majonézhez kavartam. A hagymát apróra vágva adtam hozzá a masszához, megsóztam, és ismét jól összekavartam. A tojás fehérjét sem dobtam el, hanem forró vízben megfőztem, villával szétnyomkodtam, és a vinettához adtam.
Házi kenyérre kenve ez az egyik kedvenc reggelim, vacsorám.

2 megjegyzés:

Kinguci írta...

Ezt en is nagyon szeretem, paprikaval vagy paradicsommal es egy forro teaval tarsitva fincsi reggeli :)

Kati írta...

Köszi, persze jó lenne mellé most egy paradicsom, de a nyárig még sok van.