2011. január 10., hétfő

Fokhagymás fűszerolaj

Hozzávalók:
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db. apró csipőspaprika
  • 10 szem bors
Elkészítés:
A fokhagymát megpucoltam, beletettem jelen esetben egy üdítős üvegbe, hozzátettem a borsot és a csipőspaprikát, majd felöntöttem napraforgóolajjal. A képen nem látszanak az üvegben a paprikák, mivel már szárazak voltak, és felszálltak a dugó alá. De lefényképeztem utólag, hogy milyen paprikát használtam. A paprikákat picit meg is szurkáltam fogpiszkálóval, hogy jobban kioldodjon a zamatuk. Lecsavarozva a kamrában három hétig érleltem, naponta felrázva. Megbontás után a hűtőben tárolom.
Kiváló fűszer sültek, saláták ízesítésére.

1 megjegyzés:

Brassai Kata írta...

Ezt ki fogom próbálni :)